طريقه عمل بفتيك اللحمه (الستيك .. اسكالوب بانيه)
بفتيك اللحمه او الستيك وايضا اسكالوب بانيه كلها اسم لاكله واحده هى اكله دسمه بعض الشيء ولكن هى وجبه محبوبه ولها مذاق خاص بها يجعلك يجعلك تعشق هذه الاكله "اسكالوب بانيه" ان كنت لست من محبى اللحمه بالطريقه المعتاده.
المقادير : لطريقه عمل البفتيك
- كيلو لحمه مقطععه شرائح (يفضل البتلو)
- بصله كبيره
- معلقه كبيره زيت نباتى (يمكن الاستغناء عنها)
- معلقه كبيره خل
- فلفل اسود وملح وبهارات لحمه او اى بهارات مفضله لديكى
طريقه التحضير:
لتحضير البفتيك، نضع قطعه من اللحم داخل كيس طعام ونبدء بالدق عليها حتى تصبح رقيقه نوعا ما، وهكذا حتى تنتهى كل الكميه. ثم نحضر تتبيله اللحمه او البفتيك، وهى عباره عن البصل. نقوم بفرمه ثم نضيف على البصل الزيت والخل والملح والبهارات ثم نتبل بها اللحم او البفتيك وتترك لمده ساعه او اكتر.
ثم فى طبق نضع بيضه ونضع عليها رشه ملح وفلفل اسود ونقلبهم وفى طبق اخر نضع كميه من البقسماط والدقيق وخلطه الفيجتار ونقلبهم ثم ناخد قطعه لحم ونضعها بالبيض ثم فى خلطه البقسماط وهكذا حتى ننتهى من الكميه ثم نرص اللحمه او قطع البفتيك فى صينيه وندخلها الفريزر حتى تتماسك تقريبا تلت ساعه او حسب بروده الفريزر ثم نخرجها من الفريزر ونقليها فى زيت غزير ساخن ثم تقدم ويمكن تقديمها مع صلصات مثل الكاتشب او المايونيز وايضا تقدم بجانب البطاطس المقليه او بطاطس بيوريه وسلطه خضراء
بعض الملاحظات:
- يمكن وضع البفيتك او قطع اللحم فى صينيه فرن ونقوم بتغطيتها بورق الومنيوم وندخلها الفرن بدلا من قليها فى الزيت
- يمكن تفريز قطع الستيك بعد وضعها فى البقسماط ونخرجها وقت التحمير او وضعها فى الفريزر بعد تتبيلها فقط بدون البيض والبقسماط واستخدامها للشوى او القلى حسب الرغبه
- يمكن الاستغناء عن البيض والبقسماط ونشوى البفتيك (الستيك)فى الفرن او فى طاسه تيفال ويمكن اضافه خضروات مقطعه مكعبات واضافتها معها حتى تعطى نكهه مميزه او نقوم بشويها بدون خضار وذلك بوضعها على شبكه داخل صينيه وندخلها الفرن حتى تنضج
- يمكن اضافه صويا صوص او كاتشب او توم بودره او مفروم اومسترده اوزعتر للتبيله
- يمكن اضافه عصير طماطم للتتبيله اوضرب حبه طماطم مع البصله وقرن فلفل والبهارات فى الخلاط ويتبل بها البفتيك او شرائح اللحم
- يمكن تحميرها فى سمنه بدل الزيت بعد وضعها فى البيض والبقسماط
- يمكن استبدال التتبيله بملح وفلفل اسود وعصير بصل وعصير ليمون او ملح وفلفل اسود وبصل بودره وتوم بودره ومسترده وزعتر فريش او ناشف
تعليقات
إرسال تعليق